حزب‌الله شهادت ۸ تن از نیرو‌های خود را در حملات اسرائیل به بقاع تایید کرد طالبان کتک زدن همسران و فرزندان را مشروع کرد سنتکام تصاویری از تمرین نظامیان آمریکایی در منطقه منتشر کرد + عکس سقوط بالگرد در روسیه؛ ۳ کشته برجا گذاشت نمایش توان دریایی ایران در کنار بیش از ۷۰ کشور/ ناوشکن دنا در سواحل هند پهلو گرفت پاسخ ایران به اظهارات دونالد ترامپ درباره آمار قربانیان پرونده اپستین؛ لرزه یک رسوایی دیگر بر ستون‌های کاخ سلطنتی انگلیس دو پیشنهاد تاییدنشده ایران به آمریکا در مذاکرات نقشه ترامپ برای توافق هسته‌ای با بن‌سلمان مخالفت انگلیس با استفاده از پایگاه‌هایش برای حمله به ایران ادعای تازه ترامپ درمورد ایران و جزیره دیه‌گو گارسیا ترامپ ضرب‌الاجل تازه‌ای برای ایران تعیین کرد نماینده ایران در سازمان ملل: ایران آماده پاسخ قاطع و قانونی به هر تجاوز است دانمارک مدعی توقیف یک کشتی با پرچم ایران شد روبیو: طرح دومی برای صلح غزه وجود ندارد

رایزنی لاوروف و امیرعبداللهیان درباره اوکراین و توافق هسته‌ای

وزیر امور خارجه کشورمان با همتای روس خود درباره تحولات اوکراین و مذاکرات وین گفت و گو کردند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۱ - ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 07
کد خبر: ۱۲۵۲۱۶

به گزارش راهبرد معاصر وزارت خارجه روسیه خبر داد که «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه این کشور تلفنی با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران درباره اوکراین و توافق هسته‌ای گفت‌وگو کرده است.

لاوروف در گفت‌وگو با امیرعبداللهیان بر ضرورت این موضوع تاکید کرد که توافق باید حقوق برابر برای تمامی طرف‌ها در همکاری در تمامی زمینه‌ها ایجاد کند.

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا روز گذشته  در مصاحبه با شبکه سی‌بی‌اس گفت: «تحریم‌هایی اعمال شده علیه روسیه و تحریم‌هایی که اعمال خواهد شد، هیچ ارتباطی به توافق هسته‌ای ایران و چشم انداز بازگشت به آن وجود ندارد».

وزیر امور خارجه آمریکا اضافه کرد: «این چیزها کاملا متفاوت بوده و به هیچ وجه با یکدیگر مرتبط نیستند بنابراین فکر می‌کنم که بی ربط هستند».

بلینکن گفت: «مسئله بازگشت به توافق است، واضح است که خروج از این توافق یکی از بدترین اشتباه‌هایی بود که در سال‌های اخیر انجام شده بود. این موضوع تمام برنامه هسته‌ای ایران را که در یک جعبه قرار داده بود که به بیرون آورد.»

وی گفت: « این نیز به نفع روسیه است که صرف نظر از هرچیزی، ایران قادر به ساخت سلاح هسته‌ای نبوده یا اینکه توانایی تولید سلاح هسته‌ای در یک دوره زمانی بسیار بسیار کوتاه را نداشته باشد».

وزیر امور خارجه آمریکا اضافه کرد: «این منفعت همچنان باقی خواهد ماند، صرفنظر از اینکه ما در کجای روابط خود با روسیه در نتیجه حمله به اوکراین قرار داریم».

وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته نیز اعلام کرد که تحریم‌های جدید علیه روسیه ارتباطی به توافق هسته‌ای با ایران نداشته و نباید بر روی آن تاثیر بگذارد.

وزارت امور خارجه آمریکا اضافه کرد: «روسیه نیز منفعت عمومی در تضمین این موضوع دارد که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند».

به گزارش فارس، دور هشتم مذاکرات وین به منظور رفع تحریم‌های آمریکا علیه ایران از روز سه‌شنبه ۱۹ بهمن ماه و بعد از تنفسی ۱۱ روزه برای مشورت هیأت‌ها با پایتخت‌هایشان با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) در پایتخت اتریش از سر گرفته شد و از آن زمان تاکنون در سطوح و فرمت‌های مختلف در حال برگزاری است. البته علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه شب چهارم اسفند ماه در چارچوب ترددهای معمول در جریان گفت‌وگوها، در سفری کوتاه راهی تهران شد، ولی هیأت کارشناسی ایران در وین حضور داشتند و به رایزنی‌ها ادامه دادند. باقری روز دوشنبه نهم اسفند دوباره به وین بازگشت و مذاکرات در وین کماکان در جریان است.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز روز دوشنبه نهم اسفند ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره مذاکرات جاری در وین گفت: پیش‌نویسی از توافق آماده شده و الان در نقطه‌ای هستیم که ابهامی برای واشنگتن و اروپا درباره خطوط قرمز ما وجود ندارد و قطعا از خطوط قرمز خود عبور نمی‌‌کنیم./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر